Weet je dat je gezicht en je uitstraling meer invloed hebben op hoe je overkomt dan de vorm van je lijf?
Voel jij je wel eens niet helemaal in shape? Kom je niet uit de verf zoals je graag zou willen? Dan heb ik een paar tips die je zeker en vast blij maken.

Focus op je gezicht

In gesprekken met elkaar focussen we vooral op het gezicht van onze gesprekspartner. We kijken naar de mimiek en luisteren naar de woorden hij/zij spreekt.
Je gezicht is in directe communicatie met anderen – offline of online – altijd aanwezig. De meeste winst voor je uitstraling is dus te halen bij je gezicht en de bovenkant van je lichaam.

Vorm en kleur

De vormen, lijnen en kleuren, texturen en verhoudingen die in je gezicht te vinden zijn, hebben veel meer invloed op hoe aantrekkelijk en aansprekend  jij er uitziet dan de vormen van je lichaam.

  • De vorm van je gezicht geeft aanwijzingen voor halslijnen die jouw gezicht het mooist tot hun recht laten komen.
  • De kleuren van je huid, haar en ogen zijn heel belangrijk voor welke kleuren in kleding jou tot je recht laten komen.
  • Vormen van wenkbrauwen, ogen, neus en mond geven inspiratie voor vormen van details en dessins in je kleding.

     

  • De glans en structuur van je huid en haar geven informatie voor het gebruik van glans en textuur van stoffen.

Een aansprekend beeld

Met vorm, lijn, kleur en textuur kun je in je kleding een spel spelen van compositie, ritme en herhaling. Net zoals dit gebeurt in een treffend schilderij, een spannende foto of een mooie melodie. Zo richt je de aandacht van je gesprekspartners of je publiek op jouw gezicht.
Je onderstreept hiermee je uitstraling, je mimiek en wat je te zeggen hebt. Het illustreert je verhaal met een extra dimensie.

Alle aandacht op jou

  • Met de kleuren en vormen die je draagt.
  • Door de keuze van stoffen en details in je kleding.
  • Met oorbellen, kettingen, make up en/of sjaals kun je accenten leggen in de focus.
  • Nog krachtiger wordt het wanneer al je keuzes in verbinding zijn met je persoonlijkheid.

Laat deze elementen linken of juist contrasteren met jouw eigen vormen en kleuren, afhankelijk van het verhaal dat je te vertellen hebt.

Wil jij leren en ervaren hoe je de kracht van herhaling zelf kunt toepassen? In het Stralend wie je bent programma kun je het allemaal ontdekken. Dat geeft je een fantastische basis voor je eigen en onderscheidende stijl. Met instant impact! Meer informatie vindt je hier.