Hier kun je lezen wat mijn klanten over mij zeggen. Ze vertellen hoe ze het ervaren hebben om met mij te werken en wat het advies hen heeft gebracht.

Verrassend

Voor mijn werk als trainer is het belangrijk goede keuzes in kleding te maken. Tijdens een training wil ik niet met mijn kleding bezig zijn, maar al mijn aandacht bij de training houden.

Jaren geleden heb ik weleens een kleur- en stijltest gedaan. Ik merkte dat de kennis daarover me onvoldoende hielp. Ik kocht nog regelmatig iets dat ik niet droeg en begreep niet waarom. Ik ben onder de indruk van je kennis en ervaring. Je enthousiasme is aanstekelijk.

We namen kleding mee die we heel graag dragen en ook kleding die we nooit dragen. Je uitleg over waarom dat zo is en de combinaties die je maakt zijn heel verrassend! Kleding die ik niet droeg, draag ik nu heel graag.

Bewust worden

Ik kies nu bewuster welke kleding ik op welk moment draag, want ik vraag me af wat ik wil ‘zeggen’ met mijn kleding. Voor een acquisitiegesprek kleed ik me anders dan voor een training en/of voor een presentatie.
Ik weet in welke winkels ik kan slagen en winkelen kost me minder tijd: ik sla hele delen van winkels over omdat ik nu in 1 oogopslag zie dat daar niets voor mij bij hangt.
Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en laat me niet verleiden in een winkel om iets te kiezen wat niet bij me past. Ik krijg regelmatig complimenten over mijn kleding.

Je laat mensen zich graag zelfverzekerd voelen door de kleding die ze dragen. Je bent ook – voor mij echt belangrijk – heel eerlijk. Je zegt het als het niet staat en legt dan uit waarom, zodat ik daar dan van leer.
Tegen iemand die nog twijfelt zeg ik: Doen!

Caroline Schippers

Free Your Potential

Een aanrader!

Jij hebt mij echt het bewustzijn gegeven: Wat vind ik nu zelf mooi en interessant? Hoe wil ik er staan en hoe wil ik zijn?
Mijn kledingkast heb ik terug heb gebracht tot 20% van de oorspronkelijke inhoud. Ik kan nu echt een paar goede basisstukken kopen. Daarmee kan ik combineren, dan ben ik gewoon klaar.
Ik kies bewust wat bij me past. Dan mag het best wat kosten. Als ik het goed doe, heb ik echt genoeg aan een kleine garderobe.

Ik ben heel eerlijk als ik zeg dat ik nooit een okergeel jurkje voor mezelf zou hebben gekocht, maar ik heb er nu al twee. Zonder jou was ik weer voor het veilige zwart of donkerblauw gegaan. Nu weet ik hoe ik met mijn kleding kan spelen. Dat vind ik zo gaaf!
Voor iedere bewuste vrouw die wil uitstralen wie ze echt is. Neem gerust contact op met Henriette, een heerlijke en eerlijke vrouw.

Monique Branse

Jouw Laatste Levensfase

Wat wil ik uitstralen?

Wat heb ik veel geleerd met onze groep. Hoe wil jij je voelen? Wat wil je uitstralen? Voor welke gelegenheid kleed je je? Wat wil je vertellen met je kleding?  Een van de krachtigste middelen om effect te bereiken is spelen met kleur. Daarnaast de aandacht voor de vormen van je lichaam. Wat doen je contouren en je proportie in lengte? Wat past bij je en wat kun je beter in de winkel laten hangen? Fijn dat ik daar nu eindelijk antwoord op heb!

Mijn basis garderobe

Het leukste is natuurlijk in de praktijk brengen wat je hebt geleerd. Eerst vanuit je eigen garderobe: wat kan blijven en waarmee maak ik een ander blij. Eigen sets maken en de stad in om aanvullingen te vinden. Het resultaat: een mooie basisgarderobe als uitbreiding op wat al in de kast hangt. Goed gekleed en een goed gevoel bij elke gelegenheid.

Sandra Klein Lenderink

Meer Leven Financiële Planning

Inspirerend

Het was heel leerzaam om eens onder leiding van een professional te kijken naar kleuren, vormen en structuren. Ik kijk nu anders naar mezelf en naar anderen en begrijp beter waarom sommige mensen weggevaagd worden door hun kleding en anderen er juist fabuleus uitzien.

We kregen van tevoren huiswerk: afbeeldingen verzamelen waar je graag naar keek. Vond ik superleuk om te doen. Het was mij meteen duidelijk dat het om kleur zou gaan. Maar wel met weinig kleurverschillen, geen bonte vertoning. Bij de bespreking kwamen er allerlei woorden langs zoals ton-sur-ton, subtiel, nuances en structuur. En dat zegt dan iets over jou, of mij in dit geval. Heel verhelderend. 

Barbara Trappenburg

Schrijflab

Inzicht in mijn identiteit

Deze training heeft mij op een andere manier inzicht gegeven in mijn identiteit en hoe ik die wil uitdragen. Kledingkeuze is geen trucje, maar een voortzetting van mijn identiteit. Ik heb zicht gekregen op wat ik al op orde heb en wat er nog mist of anders kan. De training was heel praktisch gericht dat vind ik persoonlijk fijn.

Henriette heeft een heel goed oog voor kleur en vorm, ze weet opvallend snel wat er aangepast zou moeten worden om het echt op orde te krijgen. Ik vond haar heel creatief in haar feedback, positief, flegmatiek en toch de zaken helder weten te benoemen. Echt knap.

Jeannette Sanders

De Groene Kamer - Reiki & TuiNatherapie

Ik ben zo’n vrouw die niet van winkelen houdt. Als kind was ik one of the guys, was ik vooral van hutten bouwen, tussen de paarden zitten en reed ik rond op een BMX fiets. Nu help ik ambitieuze en online actieve ondernemers met het positioneren, presenteren én promoten van zichzelf als merk. Alhoewel ik het meeste online doe, vind ik het wel belangrijk om een aantal kledingstukken in mijn kast te hebben die mij presenteren, zoals past bij mijn personal brand. Dit zit hem niet alleen in je website of waar je jouw klanten ontvangt, maar ook in hoe je ze ontvangt. De deur opendoen in een slobbertrui en sloffen, ik heb het ervaren en gezien. Not done! Ik nam alleen nooit de tijd om te winkelen, te druk of geen zin. Ik vond het ook lastig om iets te vinden wat bij mij past en waar ik mij lekker in voel.

Daar zit bij mij een blinde vlek, ik ben klein en weet niet goed wat voor soort kleding bij mij past. Terwijl dit een essentieel onderdeel is van wie jij bent als merk. Bij de loodgieter lekt de kraan en hier liet ik dus zelf echt punten liggen. Henriette heeft mij hierbij heel goed geholpen. Ik krijg er veel complimenten over! Henriette bedankt!

Manon Toma

Manon Toma - Personal Branding Business Coach

Ik twijfelde over de jasjes die ik had meegenomen. Ik vond ze zeker mooi. Maar iedere keer wanneer ik ze aantrok dacht ik: “Hmm leuk. maar toch voel ik me er niet helemaal lekker bij.” En hup, daar gingen ze de kast weer in. Ik hoopte met behulp van Henriette te ontdekken waar dit aan lag. Al snel werd duidelijk dat de kleuren van de jasjes iets te fel waren voor mij. Heel bijzonder om te zien wat kleur met je gezicht, ogen en haar doet.
Het proces wat Henriette met je doorloopt zet je op scherp. Het helpt je om jezelf nog beter neer te zetten. Wanneer ik iets uit de kast trek waarvan ik weet dat het goed staat en het ook nog eens goed zit, dan sta ik heel anders tegenover iemand. Ik voel mij dan extra krachtig en straal dit ook uit. Dit zelfvertrouwen geeft de ander vervolgens ook weer vertrouwen in mij.

Ik vind het belangrijk dat mijn kleding uitstraalt wie ik ben. Dit geeft me niet alleen een prettig gevoel, maar zorgt er ook voor dat ik klanten aantrek die echt bij mij en mijn bedrijf passen. Henriette heeft mij hierin net die extra houvast gegeven, precies wat ik nodig had!

Henriette, jouw advies helpt je evalueren waar je voor staat en wat je wil uitstralen. Ook ben ik mij nog meer bewust geworden van hoe ik op mensen overkom. En dat is erg waardevol om te weten. Dat jij ook nog eens een heel leuk mens bent maakte de ervaring des te mooier!
Je hebt een heel prettige, positieve manier van mensen benaderen. De manier waarop je zaken bespreekt is heel fijn, heel open. Bedankt!

Sabine Arentz

Meraki Business Boutique

Vanaf het eerste contactmoment was het al een feestje met Henriette. Het is gewoon een heel leuk mens. De klik ontstond ook door de manier waarop ze werkt en kijkt. Wat past bij mijn persoonlijkheid en (!) wat past bij mijn verhaal, wat wil ik uitstralen? Ruimte latend, stimulerend en positief. Heel fijn tijdens de toch wel spannende laatste meters naar de rode stip van TedX… Een kattebelletje in de laatste week ‘Hey hoe gaat het? Kan ik je nog ergens mee helpen?’ Top! Haar aanwezigheid op de dag zelf, backstage, gezellig en met een heerlijke rust ‘ik ben er, alles komt in orde.’ Fijn! Dus zowel in het proces ernaar toe als het resultaat op het podium, waar ik kon staan met gevoel van zekerheid en vertrouwen. Dank!

Lisette Togtema

Verhalenverteller en spreker TEDxArnhem 2016

De rode jurk was wat spannend in keuze voor mij.
Ik was wel in alles nu heel uitgesproken, heb veel reacties gehad over krachtige performance en denk dat de jurk het nog heeft meer memorabel heeft gemaakt.

Natuurlijk heb ik mijn talk nog niet durven terugkijken want dan zie ik vooral dingen die ik niet wil zien…, maar ik heb reacties gehad als: ‘je raakte, diep, letterlijk in mijn maag… ja ik eet veel vlees, zonder dit te willen weten…’ tot ‘ik ken de plaatjes, weet het, maar met jouw performance werd ik echt geraakt..’ Dat was het doel, iets los maken… zodat je er even niet om heen kunt, dat is fijn.

Een vakvrouw met oog!, oor en hart voor alle details die jouw uitstraling versterken.
Of je nu moet presenteren, of een succesvol klantgesprek moet voeren, ik beveel Henriette van harte aan om je persoonlijk en professioneel te laten stylen!

Mariska Wessel

Voicematters & sprekerscoach en spreker TEDxArnhem 2016

Henriette was mijn styliste tijdens TEDxArnhem, en wat was het heerlijk om tijdens zo’n spannende dag geen moment zorgen te hoeven hebben over m’n outfit. Vooraf had ze al heel praktisch kleuradvies gegeven en doorgegeven wat wel en niet goed werkt op zo’n podium en op camera. Dat maakte het kiezen van een outfit al een stuk makkelijker! Maar tijdens de dag was Henriette achter de schermen echt een held. Met haar strijkplank, naald en draad (ja! ik had een los naadje in m’n jurkje!) en rustige aanwezigheid ging ze perfect om met al onze zenuwen en verschillende persoonlijkheden. Was echt fijn om haar erbij te hebben!

Fanny Koerts

Up to Us & spreker TEDxArnhem 2016

De begeleiding van Henriette en de samenwerking met haar, wat betreft mijn outfit op het podium van TEDxArnhem dit jaar, was meer dan prima. Henriette is iemand die geen blad voor de mond neemt, dat vind ik prettig. Ze pakt de zaken met humor, maar uiterst professioneel aan. Zo stond ze vlak voor mijn praatje ineens mijn flanellen bloes te strijken, omdat ze hem toch iets te nonchalant vond. En ze had gelijk.

Ik voelde me door haar tips en adviezen prettiger op het podium, zekerder van mezelf. Ik heb niet echt een heel sterk ontwikkeld stijlgevoel, dus ik was blij met de ondersteuning van Henriette, wat betreft mijn podiumpresentatie en beleving van TEDxArnhem.

Iedereen die binnenkort in de spotlight komt te staan, al is het maar tien minuten, raad ik aan om kledingadvies in te winnen bij Henriette. Zij verstaat de kunst je look te professionaliseren, zonder inbreuk te doen op je individualiteit. Ze zal je nooit een raar pakkie aantrekken, waar je je niet lekker in voelt. Ze kijkt goed wie je bent, en bouwt daar op voort, zodat jij jezelf als pro én als individu kunt manifesteren op het podium.

Sam Gerrits

journalist & spreker TEDxArnhem 2016

Ik vond het altijd lastig om te zien wat er bij mij paste. Wat maakt mij slanker en welke kleuren staan mij goed? Zo kwam ik erachter dat ik veel zwart aanhad, terwijl dit helemaal niet zo mijn kleur is. Nu draag ik meer kleur. Daardoor zie je ook beter hoe ik van binnen ben.

Ik vond het advies een hele fijne combinatie van gezelligheid en daadwerkelijk tips krijgen en dingen leren over jezelf die je nog niet wist. Het begin van het proces vond ik al heel fijn. De opdrachten die ik van je kreeg hebben we goed besproken. Je krijgt heel veel persoonlijke aandacht. Het gaat er echt alleen om hoe ik overkom, zowel van binnen als buiten. Op welke manier ik dit het beste voor elkaar krijg.

Het is een stuk makkelijker geworden om te shoppen. Als ik nu een winkel binnenloop zie ik eigenlijk in een oogopslag al wat qua kleur bij mij past. Daarna kan je kijken wat je ook goed staat. Het maakt shoppen een stuk makkelijker en efficiënter. Ook het thuis combineren gaat makkelijker. Nu heb ik een aantal combinaties thuis en kan ik verder bedenken wat er ook goed bij past. Het maakt een heleboel dingen gewoon veel eenvoudiger. Ik heb hierdoor meer tijd over voor andere dingen.
Ik hoef niet zelf het wiel uit te vinden, dat is ook heel prettig.

Ik krijg veel leuke opmerkingen van mensen die ik ken, voornamelijk van klanten. Ze zien het verschil ook echt. Mensen zeggen de laatste tijd vaak dat ik er goed uitzie. Terwijl ik daar verder eigenlijk niet meer zo over nadenk. De complimenten die je krijgt zijn echt heel fijn. Ik voel mezelf veel beter. Als ik dan bijvoorbeeld de combinaties die wij samen gemaakt hebben aan heb, voel ik me veel zekerder. Dat is heel fijn!

Sabine de Bruin

Dat is de Vraag!

Ik ben in contact gekomen met Henriette op een netwerkbijeenkomst. We hadden meteen een klik. Ze wist duidelijk aan te geven wat ze voor mij kon betekenen. Op het moment dat we elkaar leerden kennen was ik net voor mezelf begonnen. Na een heftige periode had ik voor mezelf gekozen en ben ik mijn eigen bedrijf gestart in de event- & trouwbranche. Mijn uitstraling is erg belangrijk voor mij. Ik ben mijn eigen visitekaartje. Na de geboorte van mijn kinderen en na veel kilo’s te zijn afgevallen, wist ik niet meer welke kleding mij goed staat. Jarenlang droeg ik een spijkerbroek, een makkelijke trui en mijn haren in een staart. Ik voelde me onzeker en straalde dat ook uit.
Dit wilde ik echt veranderen en maakte een afspraak met Henriette. Van tevoren liet zij mij een lijst invullen met allemaal vragen. Hierdoor moest ik nadenken over wat ik graag wil uitstralen en over wat ik mooi, leuk en belangrijk vind. Tijdens onze afspraken heb ik heel veel geleerd over mijn figuur en mijn stijl. Ze laat je zien welke kleuren en welk type kleding goed bij je passen en je mooier maken. In de spiegel laat ze je zien wat er gebeurt. Erg bijzonder om mee te maken. Het kleurkaartje gebruik ik als ik ga shoppen.
Ik vindt het weer echt leuk om mooie kleding te kopen. Kleding die mij vrouwelijk en aantrekkelijk maakt. Ik heb steeds meer de behoefte om dit ook privé door te trekken. Ik kan mijn garderobe steeds meer aanpassen. Het hele plaatje klopt. Het is fijn om van anderen te horen dat het ze echt opvalt. Ik voel me hierdoor veel zelfverzekerder. Dat geeft zakelijk ook echt effect. Henriette heeft echt een passie voor haar vak. Je bent bij haar in goede handen!

Marga Kuipers

Kuipers Events

Ik wilde dit eigenlijk al lang een keer doen, maar iedere keer gunde ik het mezelf niet of dacht ik: het is toch niet zo belangrijk. Ik had ook eigenlijk geen idee waar ik aan begon. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Ik dacht:  ik ga het gewoon doen en het wordt leuk!

Ik voelde me heel erg op mijn gemak en veilig bij je. Ik bedoel, je staat af en toe toch in je onderbroek! Ook legde je alles heel goed uit. Af en toe dacht ik wel eens: waar héb je het over?
Als ik dan aangaf dat ik het niet helemaal begreep, kon je het ook goed in Jip en Janneke-taal uitleggen. Heel fijn.

Absoluut een aanrader! Zeker als je merkt dat je zoekende bent naar wat bij je past.  Je krijgt vaak in de winkel te horen van “Dat staat zo mooi!” Dan kom je er thuis en achter dat het je helemaal niet zo goed staat. Door deze analyse weet je gewoon zelf wat bij je past.

Jojanneke Kleinhans

Gelukkige kinderen

Ik vond het traject heel bijzonder. Je hebt wel ongeveer een idee wat je goed staat, maar jij gaat echt heel goed kijken, ook naar mijn huid en haar. Vaak besteedt je niet zoveel aandacht aan jezelf.
Nu merk je met bepaalde kleuren dat je helemaal in balans bent. Heel mooi. Ik vond het heel leuk om te merken dat je ogen er bij bepaalde kleuren echt uitspringen. Ook bij de rest van je gezicht merk je dat je bij bepaalde kleuren er een stuk frisser en jonger uitziet.
Het geeft meer vertrouwen. Ik heb het kaartje altijd in mijn portemonnee zitten om even te checken.
Ik merk als ik in de kast kijk, dat ik met de kleding die ik al heb nu veel beter kan combineren. Ik heb er veel inspiratie van gekregen.

Stefanie van Eijden

Dat was best een momentje gisteren om afscheid van je te nemen. Op een mooie manier. Je hebt deze cursisten schitterend opgeleid. Ze verstaan de kunst nu ook en zullen goeie stijladviseurs worden.
Ik ben je echt heel dankbaar dat je je zo hebt ingezet voor de Stijl opleiding met de tekeningen, het boekje en je super lessen. Alles zo goed verzorgd en uitgewerkt. Je hebt het je allemaal in korte tijd goed eigen gemaakt. Ik had het in mijn eentje niet voor elkaar gekregen.
Ik hoop dat jij ook terug kijkt op een waardevolle en leerzame tijd.
We houden gewoon contact. Ik zal je wel een beetje missen…
Met veel lieve groeten,

Regien Strategier

Regien Strategier Opleidingen

VANDAAG BEGINNEN MET DE KLEDING DIE NU IN JE KAST HANGT?
Vraag je Garderobe Gids aan en ontvang mijn stijlinspiratie.