Stel je voor: je zit op een zomerse dag op een terrasje. Heerlijk met fijn gezelschap en je favoriete drankje in de zon. Je kijkt naar de mensen die voorbij komen. Kun jij je daar uren mee vermaken? Ik wel!
Vind jij het ook zo fascinerend hoeveel je kunt aflezen aan hoe iemand beweegt, aan mimiek en aan hoe iemand gekleed is? Hoe je hele levensverhalen kunt bedenken bij nietsvermoedende voorbijgangers?

Beleving

Of je het nou wilt of niet, iedereen die langs loopt laat zijn of haar verhaal zien. Het zal je niet verbazen dat die verhalen veel makkelijker ontstaan bij types met een heel eigen stijl. De mensen die zich opmerkelijk bewegen of uitgesproken gekleed zijn. Bij hen ontstaat als vanzelf een gevoel, een beleving. Zo is het veel makkelijker om het verhaal achter deze mensen te ervaren. Dames en heren die neutraal en onopvallend gekleed zijn spreken minder tot de verbeelding.
Alhoewel? Welke verborgen werelden kunnen daar allemaal achter schuilgaan? Is dat wat jij wilt?

Spreken zonder woorden

Mensen met een heel eigen stijl  inspireren meer. Ze spreken duidelijk, zonder woorden. Ik vind het prachtig om te zien hoe sommigen kleuren en stijlen combineren en daarmee een heel eigen beeld laten zien. Ze maken je een stuk nieuwsgieriger naar het verhaal dat in hen schuilt. Je voelt je verbonden met deze mensen of juist helemaal niet.
Heb jij er wel eens over nagedacht hoe anderen jou ‘lezen’ als jij langs loopt? Welk verhaal en welk gevoel roep jij op?

Hoe zien anderen jou?

Als je een toevallige voorbijganger bent is het misschien niet zo belangrijk. In je werk, als je spreekt voor een groep mensen, op foto’s of video’s voor je website en op social media kun je er zeker je voordeel mee doen.

Roep jij met je houding, je beweging, je mimiek en je kleding het beeld op dat je wilt oproepen?
Ondersteunt jouw stijl van kleden, spreken en bewegen het gevoel dat jij wilt overbrengen?
Grip op wat anderen denken heb je natuurlijk niet, maar je kunt het beeld wel sturen. Door er aandacht aan te besteden. En vooral … door helemaal jezelf te zijn.

Welk verhaal wil jij vertellen?
Leuk als je het laat het me laat weten.