Zonder dat ik het zelf in de gaten heb brengt deze reis naar de betekenis van kleur en kleding me steeds dichter bij mezelf. Wat is het nou dat maakt of iets werkt of niet? In dit proces ontdek ik dingen over mezelf die ik op geen enkele andere manier had kunnen vinden.

Ondertussen word ik zelfstandig professional en dus ondernemer. Al ben ik ondernemend, maakt dat me niet meteen een ondernemer. Het is de enige weg die ik zie waarin ik dit werk kan doen op mijn manier en er in kan ontwikkelen.

Lang heb ik gedacht dat de buitenwereld bepaalt hoe je moet ondernemen. Ik kom er steeds meer achter dat dat niet zo is. Wel is het belangrijk om zichtbaar te zijn en eventuele klanten te laten weten waarbij je ze kan helpen.

Zichtbaar zijn is voor mij een proces waarbij ik iedere keer weer op een andere manier tegen mijn eigen grenzen aan loop.
Steeds mag ik weer een ander deel van mezelf onderzoeken of uitdagen om een volgende stap te nemen. Stukje bij beetje bouw ik aan mijn eigen zelfvertrouwen. Je moet het wel durven, elke keer een volgende stap.

Voor mij is zo’n stap nu hier mijn persoonlijke verhaal delen. Het voelt altijd spannend en oncomfortabel maar …

Wat je ook gaat doen, er zijn 2 dingen die je altijd bij je hebt: jezelf en de kleding die je draagt. Kleding kan je helpen om het vertrouwen in jezelf te voelen en uit te stralen.

Je relaxed en goed te voelen in de kleding die je draagt. Dat is wat ik iedereen gun!

Lees verder in deel 6

Dit is deel 5 in een feuilleton.
Hier vind je hoe het verhaal begint.