Marilyn Monroe werd al bemind en bewonderd in de tijd waarin ze leefde.
Nog steeds zien velen haar als een van de mooiste en meest iconische vrouwen op aarde.
Zelf was ik eerder niet eens echt fan van haar. De tentoonstelling ‘90 jaar Marilyn’, waar je een zeer persoonlijk en intiem kijkje in haar leven krijgt, heeft mijn ideeën over deze vrouw echt veranderd.

Een succesvolle vrouw

Marilyn is een bijzondere vrouw, sterk, talentvol en ambitieus. Toch is ze regelmatig ook heel eenzaam en onzeker. Die onzekerheid komt voort uit de angst om alleen om haar buitenkant bewonderd te worden.

Velen zien haar als de vrouw die ze tot in detail zelf heeft gecreëerd: een prachtige stijlvolle blondine, met het uiterlijk van een filmster, kwetsbaar en met een naïeve stem.
Ze had zoveel meer capaciteiten en wilde ook daarin graag serieus genomen worden.

Het effect van uitstraling

Marilyn laat zien dat het beeld dat je met je uiterlijk neerzet bijdraagt aan je succes. Helaas zien we bij haar ook dat je er niet gelukkig van wordt wanneer dat beeld niet laat zien wie jij werkelijk bent.

Hoe kun jij nu het charisma ontwikkelen waar je wel gelukkig van wordt? Een spiegelbeeld dat je zelfvertrouwen wel een goed gevoel geeft? Hoe kan jouw uiterlijk je helpen om uit te stralen wat jij wilt overbrengen?

Identiteit als uitgangspunt

Dat doe je met een uitstraling waarin je identiteit en je uiterlijk verbonden zijn. Een beeld dat is gebaseerd op wat jij mooi, fijn en belangrijk vindt.
Een beeld dat jou laat zien zoals je werkelijk bent. Dat helpt jou gelukkig én succesvol te zijn.

 • Neem waar jij van houdt als uitgangspunt.
  Onderzoek wat belangrijk voor jou is. Waar wordt jij blij en gelukkig van? Wat is jouw essentie? Wie wil jij werkelijk zijn? Waarom? Welke woorden kun je daar aan geven?
  Welke beelden passen daarbij?
 • Accentueer de sterke aspecten van je uiterlijk.
  Die facetten heeft iedereen. Daarvoor hoef je geen filmsterrenlijf te hebben.
  Het is een kwestie van de juiste accenten leggen, gebruik maken van compositie en herhaling. Hier was Marilyn fantastisch goed in. In haar kleding herhaalt ze het contrast tussen haar lichte haar, haar blanke huid en haar donkere ogen.
  Zij benadrukt hiermee haar vrouwelijke vormen.

Dit kun jij ook!

Aantrekkingskracht en succes

Een authentieke uitstraling krijg je, wanneer je de essentiële elementen van jezelf kunt vertalen in je kleding en je daarmee jouw persoonlijke pluspunten accentueert.
Van daaruit kun je de aantrekkingskracht ontwikkelen die jou laat zien zoals je echt bent en waarmee jij je charisma vergroot.

Ik gun het jou om net zo mooi en succesvol te zijn als Marilyn.

Wel wens ik dat je ook zelfverzekerd en gelukkig zal zijn. Iedereen kan schitteren als zichzelf. Daarbij help ik je graag. Ik ben benieuwd hoe jij het liefst vorm geeft aan jouw uitstraling.