OOG VOOR JOU

Hoe laat jij je uitstraling een weerspiegeling zijn van wie jij bent en waar je voor staat?
Wil jij leren hoe je hierin heel eigen en fascinerend kunt zijn?

Ik begeleid je graag

Mijn naam is Henriette, al jaren werk ik als personal branding stylist en image coach. Langer geleden werkte ik als modeontwerper voor private labels. Iedere keer kon ik mij weer helemaal inleven en uitleven in het ontwerpen van een andere klant. Ik ben een enorme liefhebber van kleuren en mooie materialen. 
Met veel plezier zet ik al mijn enthousiasme, creativiteit, deskundigheid en ervaring in om jou te inspireren en begeleiden om je stralend mooi en goed te voelen.

  • Hoe laat je zien wie je bent?
  • Hoe laat je je uitstraling zoals jij wil dat hij is?
  • Hoe geef je vorm aan een eigen stijl?
  • Hoe vertaal je wat jou zo bijzonder en uniek maakt in je kleding en accessoires?

Dat is wat mij bij iedere klant weer mateloos fascineert.

Visuele identiteit
Ik begeleid jou om een visuele identiteit in kleding te ontwikkelen die je op het lijf geschreven is.
Letterlijk en figuurlijk. Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen.

Kledingcombinaties
Ik leer je combinaties maken met kleding die verbinden wie je van binnen bent met wat je aan de buitenkant ziet en vice versa. Zo voel jij je mooi, zelfverzekerd en goed. Zo ervaren anderen jou zoals je echt bent.

Meer plezier
Je hebt meer plezier. Je krijgt meer tijd en aandacht om te realiseren wat jij wenst. Je trekt fijne klanten aan en je bedrijf groeit. Je kunt voor meer mensen van betekenis zijn.

Jij in beeld

Jijzelf bent het allerbelangrijkste element in je leven en bedrijf. De manier waarop jij je kleedt en presenteert heeft veel effect.
Je kleding is een vertaling van wie jij bent, een manier van je communiceren zonder woorden. Kleding heeft een visuele taal met een eigen beeldgrammatica. Die heeft grote invloed op hoe jij je voelt en op hoe mensen om je heen jou zien en ervaren.

Zichtbaar zijn
De wereld om ons heen wordt steeds visueler. Daarom is het echt zinvol om ook jezelf te laten zien. Aandacht voor je uitstraling en je stijl van kleding zijn heel belangrijk hierbij. Daarbij gaat het over veel meer dan een leuke jurk of een goed pak.

 

Vormgeving en beeldtaal

Vormgeving en beeldtaal liggen aan de basis van al mijn adviezen.

Modeontwerpster
Ik ben opgeleid tot modeontwerpster aan de beroemde modeafdeling van ArtEZ, de hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Het ontwerpen van collecties voor diverse merken en private labels maakt mij ervaren in het onderzoeken en analyseren wat essentieel is voor jou, je merk, je bedrijf.

Ik help je dit te verbeelden in je kleding met silhouetten, vormen, lijnen, kleuren en materialen. Dat heeft effect op je kleding en op tal van andere zaken. Kleur is hierbij een onmisbaar onderdeel. Niet alleen voor wat je uitstraalt, maar ook voor hoe jij je voelt. Samen gaan we aan de slag om te onderzoeken wat werkt voor jou. Jij bent je eigen inspiratiebron!

Verkleedkist
Als kind was ik al gefascineerd door alle stoffen, kleuren, bandjes en kantjes in de lappenkast van mijn moeder en grootmoeder. Ook speelde ik samen met mijn zusjes eindeloos met de kleren uit de verkleedkist. Daarmee kon je worden wat of wie je ook maar wilde zijn. En geloof het of niet dat is nog steeds zo, ook voor jou.

Mijn ervaring als ontwerper in de confectie-industrie heeft mij een gedegen vakkennis over pasvormen en materialen gegeven. Hierdoor kan ik jou laten zien waar je op kunt letten als je kleding koopt en hoe je effectieve kledingcombinaties maakt. Ook weet ik hoe de collecties in de winkels tot stand komen en kan ik je adviseren waar jij de kleding kunt vinden die bij je past.

Het leukste dat er is
Nog steeds vind ik kleding het leukste dat er is. De magie, het plezier en het effect op je zelfvertrouwen en uitstraling dat je er mee kunt bereiken gun ik jou ook!

Inzicht in kleurgebruik

Het advies was boeiend, intensief, gezellig en zette voor mij de puntjes op de i. Wat een leerzame dag heb je mij gegeven.  Echt geweldig! Vooral het inzicht in kleurgebruik is verrassend, de psychologische aspecten die eraan gekoppeld zijn kloppen helemaal. Ik ben zoveel wijzer geworden in het maken van mooie combinaties. Dank je!

Ingrid

Aanrader

Een echte aanrader voor iedereen die krachtig en zelfverzekerd voor de dag wil komen en miskopen wil voorkomen!

Martine

Zelfvertrouwen

Het is goed voor je zelfvertrouwen als je weet dat je buitenkant klopt met je binnenkant. In mijn werk gewoon belangrijk en privé ook heel fijn. Voor mij is het nu een stuk makkelijker kiezen in de winkel en wanneer ik voor mijn kast sta. Henriette, hartelijk bedankt!

Herma

Meer over mij

Eind jaren 90 switchte ik een tijdlang van kleding naar interieurontwerp.

Huizen aankleden
Het aankleden van huizen benaderde ik als het maken van een kledingcollectie. Ik dook diep in kleur en wilde alles leren over combinaties, lichtval en dergelijke. Ik wilde snappen hoe ik aan anderen uit kon leggen wat ik zelf intuïtief deed.
In 2010 wakkerde mijn werk in een winkel met mooie vrouwenmode mijn vlam voor kleding weer aan. Nu wilde ik ook begrijpen waarom de kleur van het ene kledingstuk fantastisch staat bij de een en bij de ander niet. Dat vind ik nog steeds mateloos fascinerend en in dat avontuur neem ik je graag in mee.

Van illustratie tot ‘juf’
Mijn opleidingen kleuradvies volgde bij Regien Strategier, omdat zij een bijzonder en ook voor jou makkelijk toepasbaar kleursysteem heeft ontwikkeld. Dit was het begin van een bijzondere band. Ik maakte de illustraties voor haar 78StylingSystem en was een tijd docent stijl op haar IC Academy. Daarnaast volgde ik diverse masterclasses van de internationaal gerenommeerde Image Masters Carla Mathis en Sarah Brummit. Hun geheimen deel ik graag met jou.
Met veel plezier ontwikkelde en begeleidde ik workshops voor de Mode Biënnale Arnhem in 2013 en diverse edities van het Fashion+Design Festival Arnhem. Ook ben ik inmiddels weer een dag per week juf. Op de afdeling Mode & Design van RijnIJssel leer ik de studenten de basis van mijn mooie vak.

Talloze vrouwen en mannen heb ik geholpen met het vinden en vormgeven van hun persoonlijke stijl. Zij laten al zien wie zij zijn.

 

Nu jij!

Zie jij jezelf ook als het belangrijkste element in je leven en bedrijf? Dan help ik je graag om dat ook via je kleding te laten ervaren. Zo kom jij goed over, zo komt je verhaal beter over. Je voelt je zelfverzekerd je hebt meer plezier en straalt. Je trekt de fijnste en leukste klanten aan. Je haalt mooie resultaten. Wie wil dat nu niet?

Volg je mij al op social media? Daar deel ik regelmatig tips, inzichten en ideeën. Je vindt me via de buttons hieronder: