OOG VOOR JOU

Je uitstraling is een weerspiegeling van wie jij bent en waar je voor staat.
Wil jij leren hoe je hierin heel eigen en aansprekend kunt zijn?

Ik help je graag

Hallo, ik ben Henriette, personal branding stylist, image coach en kleurenliefhebber.
Met veel plezier zet ik al mijn enthousiasme, deskundigheid en ervaring in om jou te inspireren en je stralend en goed te laten voelen.

  • Hoe laat je zien wie je bent in je uitstraling?
  • Hoe geef je vorm aan een eigen stijl?
  • Hoe vertaal je wat jou zo bijzonder en uniek maakt in je kleding en accessoires?

Ik help jou een visuele identiteit in kleding te ontwikkelen die je op het lijf geschreven is. Letterlijk en figuurlijk. Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen.

Ik leer je kledingcombinaties maken die verbinden wie je van binnen bent met wat je aan de buitenkant ziet en vice versa. Zo zien anderen jou zoals je echt bent. Zo voel jij je mooi, zelfverzekerd en goed.

Je hebt meer plezier. Je krijgt meer tijd en aandacht om te realiseren wat jij wenst. Je trekt fijne klanten aan en je bedrijf groeit. Je kunt voor meer mensen betekenisvol zijn.

Jij in beeld

Jij bent zelf het allerbelangrijkste element in je bedrijf en in je leven. De manier waarop jij je kleedt en presenteert heeft veel effect.
Je kleding is een vertaling van wie jij bent, een manier van je communiceren zonder woorden. Kleding heeft een visuele taal met een eigen beeldgrammatica. Die heeft grote invloed op hoe de mensen om je heen jou zien en ervaren.

De wereld om ons heen wordt meer en meer visueel. Daarom is het echt zinvol om ook jezelf te laten zien. Je uitstraling en je stijl van kleding zijn heel belangrijk hierbij. Het gaat over meer dan een leuke jurk.

Vormgeving en beeldtaal

Vormgeving en beeldtaal liggen aan de basis van al mijn adviezen. Ik ben opgeleid tot modeontwerpster aan ArtEZ de hogeschool voor de Kunsten in Arnhem. Het ontwerpen van collecties voor diverse merken en private labels maakt mij ervaren in het onderzoeken en analyseren wat essentieel is voor jou, je merk, je bedrijf. Ik help je dit te verbeelden in je kleding met silhouetten, vormen, lijnen, kleuren en materialen. Kleur is hierbij een onmisbaar onderdeel. Niet alleen voor wat je uitstraalt, maar ook voor hoe jij je voelt. Samen gaan we aan de slag om te onderzoeken wat werkt voor jou. Jij bent je eigen inspiratiebron!

Als kind was ik al gefascineerd door alle stoffen, kleuren, bandjes en kantjes in de lappenkast van mijn moeder en grootmoeder. Mijn ervaring als ontwerper in de confectie-industrie heeft mij een gedegen vakkennis over pasvormen en materialen gegeven. Hierdoor kan ik jou laten zien waar je op kunt letten als je kleding koopt en hoe je effectieve kledingcombinaties maakt. Ook weet ik hoe de collecties in de winkels tot stand komen en kan ik je adviseren waar jij de kleding kunt vinden die bij je past.

Nog steeds vind ik kleding het leukste dat er is. De magie, het plezier en het effect op je zelfvertrouwen dat je er mee kunt bereiken gun ik jou ook!

Het advies was boeiend, intensief, gezellig en zette voor mij de puntjes op de i. Wat een leerzame dag heb je mij gegeven.  Echt geweldig! Vooral het inzicht in kleurgebruik is verrassend, de psychologische aspecten die eraan gekoppeld zijn kloppen helemaal. Ik ben zoveel wijzer geworden in het maken van mooie combinaties. Dank je!

Ingrid

Een echte aanrader voor iedereen die miskopen wil voorkomen en krachtig en zelfverzekerd voor de dag wil komen (en ze kan nog veel meer!)

Martine

Het is goed voor je zelfvertrouwen als je weet dat je buitenkant klopt met je binnenkant. In mijn werk gewoon belangrijk en privé ook heel fijn. Voor mij is het nu een stuk makkelijker kiezen in de winkel en wanneer ik voor mijn kast sta. Henriette, hartelijk bedankt!

Herma

Meer over mij

Eind jaren 90 switchte ik een tijdlang van kleding naar interieurontwerp. Het aankleden van huizen benaderde ik als het maken van een kledingcollectie. Ik dook diep in kleur en wilde alles leren over combinaties, lichtval en dergelijke. Ik wilde snappen hoe ik aan anderen uit kon leggen wat ik zelf intuïtief deed.
In 2010 wakkerde mijn werk in een winkel met mooie vrouwenmode mijn vlam voor kleding weer aan. Nu wilde ik ook begrijpen waarom de kleur van het ene kledingstuk fantastisch staat bij de een en de ander niet. Dat vind ik nog steeds mateloos fascinerend en in dat avontuur neem ik je graag in mee.

Mijn opleidingen kleuradvies volgde bij Regien Strategier, omdat zij een bijzonder en ook voor jou makkelijk toepasbaar kleursysteem heeft ontwikkeld. Dit was het begin van een bijzondere band. Ik maakte de illustraties voor haar 78StylingSystem en was een tijd docent stijl op haar IC Academy. Daarnaast volgde ik masterclasses van de internationaal gerenommeerde Image Masters Carla Mathis en Sarah Brummit. Hun geheimen deel ik graag met jou.
Met veel plezier ontwikkelde en begeleidde ik workshops voor de Mode Biënnale Arnhem in 2013 en diverse edities van het Fashion+Design Festival Arnhem. Ook ben ik inmiddels weer een dag per week juf. Op de afdeling Mode & Design van RijnIJssel leer ik de studenten de basis van mijn mooie vak.

Al vele vrouwen en mannen heb ik geholpen met het vinden en vormgeven van hun persoonlijke stijl. Zij laten al zien wie zij zijn.

Nu jij

Zie jij jezelf ook als het belangrijkste element inn je leven en van je bedrijf? Dan help ik je graag om dat ook via je kleding te laten zien. Zo komt je verhaal beter over, kom jij beter over. Je voelt je zelfverzekerd en hebt je meer plezier en succes. Je trekt makkelijker en leuke klanten aan. Je haalt betere resultaten en meer omzet. Wie wil dat nu niet?

Volg je mij al op social media? Daar deel ik regelmatig tips, inzichten en ideeën. Je vindt me via de buttons hieronder: