OOG VOOR JOU

Je uitstraling is een weerspiegeling van wie jij bent en waar je voor staat.
Wil jij leren hoe je hierin heel eigen en aansprekend kunt zijn?

Ik help je graag

Hallo, ik ben Henriette, personal brand stylist, image coach en kleurenliefhebber.
Met veel plezier zet ik al mijn enthousiasme, deskundigheid en ervaring in om jou te inspireren.

  • Hoe geef je vorm aan een eigen stijl?
  • Hoe laat je zien wie je bent in je uitstraling?
  • Hoe vertaal je wat jou zo bijzonder en uniek maakt in je kleding en accessoires?

Ik help jou een visuele identiteit in kleding te ontwikkelen die je op het lijf geschreven is. Letterlijk en figuurlijk. Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Ik help je kledingcombinaties maken die verbinden wie je van binnen bent met wat je aan de buitenkant ziet en vice versa. Zo voel jij je mooi, zelfverzekerd en goed. Je krijgt meer tijd en aandacht om je ambities te realiseren. Je trekt fijne klanten aan en je bedrijf groeit.

Jij in beeld

Jij bent zelf je allerbelangrijkste visitekaartje. De manier waarop je je kleedt en presenteert heeft veel effect.
Je kleding is een vertaling van wie jij bent, een manier waarop je communiceert zonder woorden.
Het bepaalt hoe de mensen om je heen jou zien en ervaren. De wereld om ons heen wordt meer en meer visueel. Daarom is het steeds belangrijker om ook jezelf goed te presenteren. Je uitstraling en je stijl van kleden zijn belangrijk hierbij.

Vormgeving en beeldtaal

Vormgeving en beeldtaal liggen aan de basis van al mijn adviezen. Ik ben opgeleid tot modeontwerpster aan de ArtEZ hogeschool voor de Kunsten. Het ontwerpen van collecties voor diverse merken en private labels maakt mij ervaren in het onderzoeken en analyseren wat essentieel is voor jou, je merk, je bedrijf. Ik help je dit te verbeelden in je kleding met silhouetten, vormen, lijnen, kleuren en materialen. Kleur is hierbij een essentieel onderdeel. Het vertelt zo veel meer dan je in eerste instantie zou denken. Niet alleen voor wat je uitstraalt, maar ook voor hoe jij je voelt. Samen gaan we aan de slag om te onderzoeken wat werkt voor jou. Jij bent je eigen inspiratiebron!

Als kind was ik al gefascineerd door alle stoffen, kleuren, bandjes en kantjes in de lappenkast van mijn moeder en grootmoeder. Mijn ervaring als ontwerper in de confectie-industrie heeft mij een gedegen vakkennis over pasvormen en materialen gegeven. Hierdoor kan ik jou laten zien waar je op kunt letten bij het aanschaffen van kleding en het maken van kledingcombinaties. Ook weet ik hoe de collecties in de winkels tot stand komen en kan ik je adviseren waar jij de kleding kunt vinden die bij je past.

Het advies was boeiend, intensief, gezellig en zette voor mij de puntjes op de i. Wat een leerzame dag heb je mij gegeven.  Echt geweldig! Vooral het inzicht in kleurgebruik is verrassend, de psychologische aspecten die eraan gekoppeld zijn kloppen helemaal. Ik ben zoveel wijzer geworden in het maken van mooie combinaties. Dank je!

Ingrid

Een echte aanrader voor iedereen die miskopen wil voorkomen en krachtig en zelfverzekerd voor de dag wil komen (en ze kan nog veel meer!)

Martine

Het is goed voor je zelfvertrouwen als je weet dat je buitenkant klopt met je binnenkant. In mijn werk gewoon belangrijk en privé ook heel fijn. Voor mij is het nu een stuk makkelijker kiezen in de winkel en wanneer ik voor mijn kast sta. Henriette, hartelijk bedankt!

Herma

Meer over mij

Een tijd lang switchte ik van kleding naar interieurstyling. Mijn fascinatie en liefde voor mensen, kleur en materiaal kreeg hierin een verdieping op vele terreinen.
In 2010 wakkerde mijn werk in een winkel met mooie dameskleding mijn vlam voor mode en kleding weer aan. Nu wilde ik begrijpen waarom de kleur van het ene kledingstuk fantastisch staat bij de een en de ander niet. Waarom laten sommige kleuren de ene vrouw stralen en ziet een ander er uit alsof zij slecht heeft geslapen. Dat vind ik nog steeds mateloos fascinerend!

Mijn opleidingen kleuradvies volgde bij Regien Strategier, omdat zij een bijzonder en makkelijk toepasbaar kleursysteem heeft ontwikkeld. Dit was het begin van een bijzondere band. Ik maakte de illustraties voor haar 78StylingSystem en was een tijd docent stijl op haar IC Academy. Daarnaast volgde ik masterclasses van de internationaal gerenommeerde Image Masters Carla Mathis en Sarah Brummit. Hun geheimen deel ik graag met jou.
Met veel plezier ontwikkelde en begeleidde ik workshops voor de Mode Biënnale Arnhem in 2013 en diverse edities van het Fashion+Design Festival Arnhem. Ook ben ik inmiddels weer een dag per week juf. Op de afdeling Mode & Design van RijnIJssel leer ik de studenten de basis van mijn mooie vak.

Al vele vrouwen en mannen heb ik geholpen met het vinden en vormgeven van hun persoonlijke stijl.

Nu jij

Ben jij iemand die zichzelf ook ziet als het belangrijkste element van je bedrijf? Dan help ik je graag om je visuele identiteit ook via je kleding te laten zien. Zo komt je verhaal beter over, kom jij beter over, voel jij je zelfverzekerd en krijg je meer plezier en succes in je werk en leven. Je trekt meer en leukere klanten aan. Je haalt betere resultaten en meer omzet. Wie wil dat nu niet?

Volg je mij al op social media? Daar deel ik regelmatig tips, inzichten en ideeën. Je vindt me via de buttons hieronder: