Op 1 november 2020 vertelde ik mijn verhaal tijdens het Pak je Podium Event van Eva Brouwer. Vanwege corona-tijd vond het plaats online op een virtueel podium. In de komende afleveringen deel ik het als feuilleton met jou.
Dit is deel 1:

Ik neem je mee naar een mooie herfstnamiddag, de laagstaande zon schijnt de winkel in en de streelt de kleding in de rekken. Ook ik kan het niet laten. Sinds een paar weken werk ik voor het eerst sinds jaren weer met kleding. In een winkel met hele mooie damesmode.

Eigenlijk moet ik de kleding recht en op maat hangen ‘vakken’ zoals Jess het noemt, maar mijn handen glijden over de schouders van een jas in jacquard-geweven gemerceriseerde katoen in van die mooie warme Italiaanse kleuren. Hij heeft prachtige knopen als sieraden en is aan de binnenkant afgewerkt met fluoriserend groene biesjes. Mijn handen glijden verder via een soepel zijden T-shirt, naar een in verfijnd zig-zag patroon gebreide jurk met alweer zo’n heerlijk Italiaans kleurpalet.

Ernaast hangen comfortabele stoere broeken met een op leer lijkende finish. Op de schappen boven de zwevende rekken liggen warme zachte wollen wintertruien en soepele sjaals van schapenvachtjes geverfd in rijke kleuren als bordeaux, purper en flessengroen.

Alle kleding in de collectie die weerspiegelt de veelzijdigheid en misschien ook wel wispelturigheid van de eigenaresse en precies die ongebruikelijke combinaties maken de winkel een paradijs. Fantastisch om in te werken met al die verschillende klanten die de winkel binnenkomen…

Hier vind je deel 2.